Wednesday, November 5, 2014

Fra guldsmed til TV stjerne?I disse dage kan du, hvis du kan tage TV2Fri torsdag aften kl 20:40, se din guldsmed som deltager i programmet ”Klar, Parat SY!” – en slags ”Den store kagedyst” nu med syning, som er baseret på BBC's "Great British Sewing Bee". Se trailer her


I sommers havde jeg en tilrettelægger/journalist og kameramand/tekniker på besøg derhjemme, som skulle optage baggrundsmateriale. En hel masse spørgsmål fulgte samt en række klip hvor jeg viser og fortæller - hvilket senere er blevet klippet ind i selve udsendelserne.


Og så gik det hele i gang. Nogle meget intense uger fulgte med masser af stress, blod (det fik de vist ikke på kamera), sved (godt pudder er opfundet) og tårer (åhjo... op til flere gange :-(  ) -men også masser af sjov fordi jeg havde sådan nogle dejlige konkurrenter. På sættet var  vi var skiftevis i selve studietOg ventede i laaaang tid back stage på, at alt muligt andet end os blev filmet


Om jeg da også kan sy? Ja, det er faktisk et af mine yndlingshobbyer, der får mig til at slappe af derhjemme, når jeg har behov for at tænke på noget andet end guld og ædelsten. Jeg syr lidt tøj til mig selv, men har det allersjovest, når jeg kaster mig ud i at sy store, viktorianske rober som denne drøm af en balkjole.Når jeg skaber disse rober, (som jeg i ny og næ bruger til at spille live rollespil), gør jeg det så historisk korrekt som muligt, det vil sige, at jeg også syr alt det der skal nedenunder: chemise, mamelukker, korset og underskørter. Ligesom med mine smykker, gør jeg nemlig sjældent noget halvt!


Alt dette har naturligvis ikke så meget at gøre med mine smykker, selv om det naturligvis giver mig mulighed for at lufte nogle af dem på TV - fx denne lettere fjollede drage, som hjalp mig igennem nogle af mine største kriser (for som bekendt mener jeg, at alle kvinder bør have en drage til at passe på sig):

 Sølv, 18k guld og peridot 3800 kr. Se flere billeder af drageringen her

Vi er nu halvvejs gennem programmet og jeg hænger skam stadig på! Kan du ikke modtage TV2Fri, kan det ses online (også de tidligere programmer) via TV2Play. Du kan få første måned gratis, hvilket lige netop dækker de sidste fire programmer, så der er ingen grund til at vente, hvis du kan lide at sy. Rigtig god fornøjelse!


1 comment:

  1. Det var godt nok noget af en læsning, føler mig helt inspireret og positiv efter den her læsning :-). Må godt nok være noget særligt med så mange kameraer rettet mod en og alt det tekniske udstyr.

    ReplyDelete